Merkez PPK özetini yayımladı: Enflasyondaki iyileşme belirginleşti

Merkez Bankası Enflasyon Raporunu Yayınladı: İyileşme Belirginleşti

ANKARA (İGFA) – Geçen hafta Para Politikası Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar ile ilgili Merkez Bankası tarafından yayınlanan özet raporuna göre, Türkiye’de enflasyonla ilgili belirgin bir iyileşme yaşanmaktadır.

Merkez Bankası’nın yılın son toplantısında uyguladığı politika faizindeki 2,5 puanlık indirim sonrasında faiz oranı yüzde 47,5 seviyesine çekilmişti.

Raporda, enflasyonla ilgili öne çıkan konular şu şekilde aktarılmıştır:

“Öncü göstergeler, tüketici enflasyonunun aralık ayında zayıfladığını göstermektedir. Temel mal enflasyonu istikrarlı bir seyrin ardından, hizmet enflasyonundaki düzelme belirginleşmektedir. Kira ve kira dışı hizmetlerde aylık fiyat artışı hızı azalmıştır. İşlenmemiş gıdaların enflasyonu ise aralık ayında ılımlı bir seyir sergilemektedir. Taze meyve ve sebze fiyatlarındaki baskıların azaldığı görülmektedir. Bu verilere göre, aralık ayında ana eğilimde bir düşüş yaşanmaktadır.”

Para politikasındaki kararlı duruşun, iç talepte dengeleme, Türk lirasının reel değer kazanması ve enflasyon beklentilerindeki düzelme sayesinde aylık enflasyonun ana eğilimini aşağı çektiği belirtilmektedir. Maliye politikasındaki uyum da bu süreçte önemli bir rol oynamaktadır. Enflasyonun belirgin ve kalıcı şekilde düşmesi sağlanana ve enflasyon beklentileri hedeflenen aralığa ulaşana kadar sıkı para politikası uygulanacaktır.”

Related Posts

BYD 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vaz mı geçti?

BYD’nin 1 milyar dolarlık Manisa fabrikası beklenen ilerlemeyi kaydedemedi; uzmanlara göre yatırım gerçekleşirse Togg’u ciddi bir rekabet baskısı bekliyor.

Halkbank’tan ‘Genel Müdür Bodrum’da lüks doğum günü partisine katıldı’ iddialarına yönelik açıklama: Bankanın güven ve itibarını sarsıcı ve iftira türünde yalan açıklamalardır

Halkbank’tan ‘Genel Müdür Bodrum’da lüks doğum günü partisine katıldı’ iddialarına yönelik açıklama: Bankanın güven ve itibarını sarsıcı ve iftira türünde yalan açıklamalardır

Üzüm Üreticileri Fiyat Belirsizliğinden Şikayetçi

Buldan’daki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ’in fiyat açıklamamasından dolayı tedirgin.

Kira artışı öğrencileri vurdu: Uzmanlardan kritik sözleşme uyarısı geldi

İstanbul’da kiralar öğrenciler için adeta kabusa döndü. Beşiktaş’ta 50 bin TL’ye dayanan fiyatlar gençleri zorlarken, uzmanlar “sözleşme imzalamadan önce dikkat” uyarısı yapıyor.

AJet, Ankara’dan iki şehre direkt uçuş başlatıyor

Yurt dışı uçuş ağını genişleten AJet, ekim ayında Ankara’dan Barselona ve Madrid’e haftada 3-4 gün direkt seferler düzenleyecek; biletler 109 dolardan satışa sunuldu.

Bitcoin’den yeni rekor: 124 bin 480 dolara ulaştı

Bitcoin’den yeni rekor: 124 bin 480 dolara ulaştı