Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Bingöl’de cinayet 20 yıl sonra aydınlandı

Bingöl’de 2005 yılında yeni doğan bir kız bebek ölüme terk edilmişti. Cinayet zanlıları 20 yıl sonra yakalandı.

Güney Afrika’da silahlı saldırı: 7 kişi öldü

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehri yakınlarında bir yerleşim yerine düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti

Kırklareli’nde 12 köpek kurtarıldı

Kırklareli’de kaçak cins köpek üretimi yapılan yere yapılan baskında 12 köpek kurtarıldı.

Elon Musk, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü; Beyrut’a Starlink mi götürülecek?

Elon Musk, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü; Beyrut’a Starlink mi götürülecek?