Uluslararası İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödülleri Sahiplerini Buldu

İpekyolu’da 21. Yıl Altın Adamı Ödüllerine Layık Görülenler Açıklandı

Uluslararası İpekyolu yılın altın adamları ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerine verildi. Bu yılın ödül töreninde DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıska Türkleri’ne yönelik yaptığı önemli çalışmaları nedeniyle “Yılın Altın Adamı” ödülüne layık görüldü.

İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı ve İpekyolu Dergisi iş birliğiyle Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 300 konuk bulundu. Törende, Kassanov’a Türk dünyasındaki kültürel ve ekonomik işbirliğine yaptığı katkılar nedeniyle ödülü takdim edildi.

Kassanov, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Ahıska Türkleri ve Türk dünyası için yaptığı 30 yıllık çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Farklı coğrafyalarda yaşayan Türk soyundan insanların bir arada yaşaması için her zaman çaba sarf ettim ve sürekli destek sağladım. Gelecekte de Türk Dünyası’nı bir araya getirici projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğim” dedi. – İSTANBUL

Related Posts

O konuşmaya DEM Parti’den ilk yorum… Pervin Buldan’dan, Erdoğan’ın ‘AKP-MHP-DEM üçlüsü’ ifadesine yönelik açıklama: ‘Bu ittifak, süreç ittifakıdır’

DEM Parti İmralı Heyeti üyesi TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şimdi AK Parti, MHP, DEM en azından üçlü olarak bu yolu beraber yürüme kararı verdik” sözlerini, “Yanlış bir yere çekilmesin. Bu ittifak süreç ittifakıdır. Başka bir ittifak olarak algılanmamalı kesinlikle. Herkesin çizgisi ve gittiği yol bellidir” dedi.

Tutuklanan CHP’li Belediye Başkanları için Bodrum’un en güzel yerine Demokrasi v Özgürlük- zeytin ağacı dikilecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tutuklanan 15 CHP’li belediye başkanı için Belediye Meydanı’nda eylem ve basın açıklaması düzenlendi. Eyleme yanında 6 yaşındaki Zeytin ağacı ile gelen ilçe başkanı Tuna Işın “Bu zeytin ağacının her bir dalında bugün cezaevinde yatan demokrasi kahramanlarının isimleri yaşayacak. Son tutuklumuz cezaevinden çıktığı gün bu demokrasi ve özgürlük ağacını Bodrum’un en güzel yerine dikeceğiz” dedi.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

Trump’tan Kanada’ya yüzde 35 yeni gümrük vergisi kararı

Trump, bu kararın gerekçeleri arasında fentanil krizi, ticaret açığı ve Kanada’nın ABD ürünlerine yönelik yüksek tarifelerini gösterdi. “Amerika Birleşik Devletleri bu adımı atmak zorundadır” diyen Trump, vergilerin ilerleyen dönemlerde “yukarı ya da …

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

Önünü kestiği araçtan sürücüye kabusu yaşattı

Kırşehir’de, trafikte yol vermediği gerekçesiyle bir sürücünün önünü kesen kişi, araçtan inerek diğer sürücüyü darbetti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.