Türk fotoğrafçının F-4 fotoğrafı, 2024’ün en iyisi seçildi

Cem Doğut, NATO Hava Komutanlığı Fotoğraf Yarışması’nda Birinci!

Türk havacılık fotoğrafçısı ve araştırmacısı Cem Doğut, her yıl aralık ayında gerçekleştirilen NATO Hava Komutanlığı’nın resmi X hesabı üzerinden düzenlenen hava fotoğrafı yarışmasını ikinci kez kazandı. Geçen yıl Polonya Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’ların fotoğrafıyla ödül alan Doğut, bu yıl Türk Hava Kuvvetleri’nin F-4 Phantom uçaklarının 50. yıl kutlamalarına yönelik çektiği fotoğraf ile birinci oldu.

Yarışmada toplam 17,063 oyun kullanıldığı finalde Cem Doğut, oyların yüzde 76.7’sini alarak birinciliği elde etti. İkinci sırayı Slawek Hesja Krajniewski, üçüncü sırayı Bartosz Bera ve dördüncü sırayı ise Belinda Alker aldı.

Cem Doğut, F-4 Phantom uçaklarıyla çektiği fotoğrafla ilgili olarak, “Gönül bağım olan Phantom’u A400M’in rampasından fotoğraflamak ömür boyu unutamayacağım bir andı. Havacılık fotoğrafçılığı kariyerimdeki en özel anlardan biri oldu.” dedi.

Related Posts

Irak’ta havalimanına füzeli saldırı

Irak’ın Kerkük kentindeki Uluslararası Kerkük Havalimanı’na 3 füzenin düştüğü, olayda 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Bingöl’de cinayet 20 yıl sonra aydınlandı

Bingöl’de 2005 yılında yeni doğan bir kız bebek ölüme terk edilmişti. Cinayet zanlıları 20 yıl sonra yakalandı.

Güney Afrika’da silahlı saldırı: 7 kişi öldü

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehri yakınlarında bir yerleşim yerine düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti

Kırklareli’nde 12 köpek kurtarıldı

Kırklareli’de kaçak cins köpek üretimi yapılan yere yapılan baskında 12 köpek kurtarıldı.