Sudan macerasına 276 milyon gitti

Türkiye’nin Tarım Projeleri: Sudan’da Mali Fiyasko!

Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar her geçen gün artıyor. Yüksek maliyetler ve yetersiz destekler, çiftçileri zor durumda bırakıyor. Ürünlerini çöpe dökmek zorunda kalan çiftçiler, gıda enflasyonuyla boğuşan vatandaşları endişelendiriyor. AKP, çözüm olarak Sudan’da tarım projesi başlattı ancak sonuç hüsran oldu. AKP’li eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin girişiminde toplam 276 milyon lira harcanarak kiralanan arazilere 2023 yılında üretim yapılmadan proje iptal edildi.

‘Van’da Petrol Keşfedeceğiz’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sudan’da kiralanan arazileri Meclis gündemine taşıdı ve projenin Gabar’daki petrol gibi sonuçsuz kaldığını belirtti. Tahtasız, Türk çiftçilerin zor durumda bırakıldığını ve Sudan’da tarım projesinin başlamadan bitirildiğini vurguladı. AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise Sudan projesine cevap yerine Gabar petrolü hakkında konuşarak, Van Muradiye’de petrol arama çalışmalarına başlandığını belirtti.

AKP’li bakan Bekir Pakdemirli, projenin başarısızlığının ardından “Türk hükümeti olarak örnek çiftlik ve üretim faaliyetleri gerçekleştireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

‘Vizyon Meselesi’ Denilmişti

AKP’nin Sudan’da hayata geçirdiği tarım projesi için kurulan Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, 2023 yılında tasfiye edildi. Muhalefetin eleştirilerine rağmen, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, projenin vizyon meselesi olduğunu savunmuştu.

Related Posts

Tozkoparan’da örnek dönüşüm! Bakan Kurum: Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Güngören ilçesinde hayata geçirilen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’yle, yeni evlerine kavuşan Kenan-Habibe Temel çiftinin görüntülerini paylaşarak kentsel dönüşüm çağrısı yaptı: Kenan ağabeyimiz devletine güvendi, hayatı değişti. Demirleri çürüyen evi yerine şimdi sağlam, güvenli yuvasında huzurla oturuyor. Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Suriyeli memurların maaşını bakın kim ödeyecek!

Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Katar’ın önümüzdeki üç ay boyunca Suriye geçici hükümetine, kamu çalışanlarının maaşlarını karşılamak üzere mali destek vereceğini duyurdu. Söz konusu yardımın, ABD yaptırımlarından muaf özel bir yöntem …

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …

Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir