S&P’den Çin-ABD açıklaması: Bu rahatlama geçici

ABD ve Çin Arasındaki Gümrük Vergilerinde İndirime Gidildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) yapılan açıklamaya göre, ABD ve Çin arasında geniş tabanlı bir anlaşmanın sağlanmasını kolaylaştırmak amacıyla 12 Mayıs’ta karşılıklı olarak gümrük vergilerinde 90 günlük bir düşüş yaşandı.

Açıklamada, piyasanın olumlu bir tepki verdiği ancak politika belirsizliğinin hala yüksek olduğu belirtilerek ticaret politikasında normalleşme için daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

ABD ve Çin arasındaki son tarifelerdeki indirimin büyüme açısından olumlu olduğu vurgulanan açıklamada, bazı risklerin azaldığı ancak küresel ticaret ortamının kredi koşullarını hala baskı altında tutmaya devam edeceği ifade edildi.

ABD ve Çin yönetimleri, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ticaret konusunda ortak bir açıklama yayımlayarak uzun yıllar sonra ilk kez anlaşmaya varmışlardı. Bu anlaşma kapsamında, her iki ülkenin de gümrük vergilerini geçici süreyle düşüreceği duyurulmuştu.

Bu doğrultuda, 14 Mayıs itibarıyla ABD, Çin mallarına uyguladığı gümrük vergilerini 90 gün süreyle yüzde 145’ten yüzde 30’a düşürürken, Çin de ABD mallarına uyguladığı gümrük vergilerini yüzde 125’ten yüzde 10’a indirecek.

Related Posts

Emekli olmak hayal değil: İşte eksik prim günlerini tamamlamanın yolları

Sigortalı çalışanların emeklilik hayalini gerçekleştirmeleri için eksik prim günlerini tamamlamak zor bir süreç olabilir. Ancak, devletin sunduğu borçlanma ve ihya imkânları, bu süreci kolaylaştırıyor. Doğum, askerlik, yurtdışı çalışma ve geçmiş hizmetlerin canlandırılması gibi desteklerle erken emeklilik, artık daha ulaşılabilir bir hedef haline geliyor. İşte, emeklilikte eksik prim günlerini tamamlama seçenekleri ve güncel ücretler hakkında detaylar.

İnşaat üretim endeksi aylık bazda düştü

Mart ayında inşaat üretimi yıllık bazda yüzde 10,5 artış göstererek sektörde güçlü bir büyümeye işaret etti. Ancak aylık bazda yüzde 2,5’lik düşüş, sektörün kısa vadeli ivme kaybına işaret ediyor.

Türkiye ile Çin arasında 15 yıl sonra bir ilk

Türkiye ile Çin arasında sivil havacılıkta imzalanan yeni mutabakat zaptıyla haftalık yolcu seferi hakkı 21 frekanstan 49 frekansa çıkarıldı. Bu gelişme, 15 yıl aradan sonra iki ülke arasında sefer haklarında yapılan ilk artış oldu ve Türk havayollarına Chengdu, Xian ve Urumçi’ye uçuş imkânı sağladı.

Konut alırken dikkat: İşte yeni faiz oranları

Yeni yılla birlikte konut kredilerinde başlayan faiz düşüşü, Mart ayı itibarıyla yerini yükselişe bıraktı. Özellikle mart ortalarından sonra, bankalarda neredeyse tüm kredi türlerinde faiz artışları gözlendi. Özel bankaların en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 3.10-3.20 seviyelerine kadar yükseldi.

Konut Kredisi 2025: Faizler Tırmandı, Aylık Taksitler El Yakıyor! 1 Milyon TL’nin Geri Ödemesi Dudak Uçuklattı

Merkez Bankası’nın para politikasındaki sıkılaştırma hamleleri konut kredisi faiz oranlarını da doğrudan etkiledi. Bankaların uyguladığı oranlar yükselirken, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ödeme yükü ciddi oranda arttı. İşte güncel faiz oranları ve örnek ödeme tabloları…

Ukrayna’da üçüncü kez ateşkes ilan eden Putin, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da üçüncü kez ateşkes ilan etti. Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını öneren Putin, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin düzenlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.