Gazeteci Barış Pehlivan’a 1 Yıl 3 Ay Hapis Cezası
Gazeteci Barış Pehlivan, hakkında açılan davadan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Pehlivan, cezayı sosyal medya hesabından duyurarak şunları söyledi:
“Bugün aldığım 1 yıl 3 ay hapis cezası hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Kilis Adliyesi’nde görev yapan bir savcı var. Bu savcı, daha önce AKP’nin Şehitkamil ilçesinde başkanlık yapmış ve trafikte bir kişiyi silahla yaralayarak tanınmıştır. Ayrıca, FETÖ bağlantılı olduğu ortaya çıkan ve 15 Temmuz’da kapatılan Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği üyesi olan bir kişidir.”
Pehlivan, savcıyla iletişime geçip kendisiyle ilgili bir haber yapacağını ve sorular soracağını belirttiğini fakat savcının şikayetçi olmasıyla dava sürecinin başladığını dile getirdi. Pehlivan’ın haberine cevap veren savcının mesai arkadaşları tarafından yargı süreci devam ettirildi ve sonunda hapis cezası verildi.
Bu süreçte İstanbul’da yaşayan ve gazetecilik yapan Pehlivan’a hapis cezası Kilis’te verildi. Pehlivan, suçlamaları kabul etmese de “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan cezalandırıldı. Bu durum karşısında Pehlivan, adalet sistemindeki çelişkileri ve yaşadığı haksızlığı vurguladı.
Savcının arkadaşı olan hakim tarafından bazı haklarına yasak getirilen Pehlivan, hukuk sistemindeki ironiyi ve çelişkileri de eleştirdi. Ancak, Pehlivan, yaşadığı zorluklara rağmen geleceğe umutla bakma konusunda kararlılığını da belirtti.
Bu süreçte yaşananlar, gazetecilerin karşılaştığı zorlukları ve adalet sistemindeki güçlükleri bir kez daha gündeme getirdi.