Rusya Kiev’i vurdu: 9 kişi öldü, 70’ten fazla yaralı var

Rusya ile Ukrayna arasında barış anlaşması umutları devam ederken, Rusya Kiev’e saldırdı. Kiev Askeri İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya gece saatlerinde şehrin çeşitli bölgelerine dronlar, güdümlü füzeler ve balistik füzelerle geniş kapsamlı saldırılar düzenledi.

Kiev Askeri İdaresi Başkanı Tymur Tkaçenko, saldırıların ardından birçok evde yangın çıktığını, ayrıca araçların ve ticari binaların zarar gördüğünü belirtti. Tkaçenko, füze ve dron parçalarının birçok bölgede bulunduğunu da ekledi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ise saldırılarda en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini, hamile bir kadın ve 6 çocuğun da dahil olduğu 70’ten fazla kişinin yaralandığını duyurdu. Kliçko, 38 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Related Posts

Antalya’da ABD ve Suriye ile üçlü zirve

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı vesilesiyle ABD’li ve Suriyeli mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Üçlü zirveye heyetler de katıldı.

İstanbul görüşmeleri sürerken, NATO Dışişleri Bakanları Antalya’da toplandı

Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, İstanbul’daki barış görüşmeleriyle eşzamanlı olarak ittifakın gündemini belirledi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, üç yıllık savaşın ardından yeni bir diplomasi fırsatına işaret etti. ABD, Hollanda ve İtalya’dan gelen mesajlar ise Rusya’nın sürece dahil edilmesinin barış için şart olduğunu vurguladı.

Rusya-Ukrayna barışında ikinci İstanbul perdesi: Rus heyet, Türkiye’de; Ukrayna heyetiyle görüşme Dolmabahçe’de olacak

Rusya-Ukrayna barışında ikinci İstanbul perdesi: Rus heyet, Türkiye’de; Ukrayna heyetiyle görüşme Dolmabahçe’de olacak

Sosyal medyada silah teşhirine eş zamanlı operasyon: 14 kişi gözaltına alındı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce sosyal medya üzerinden ateşli silahları teşhir ederek kamu düzenini tehdit eden paylaşımlar yapan şüpheliler tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Veliaht Prens Bin Selman: ABD ile değeri 300 milyar doları aşan anlaşmalar imzaladık

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD ile 300 milyar doları aşan anlaşmalar imzaladıklarını duyurdu.

Trump: İstanbul’a Rubio gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’da yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmeleri için İstanbul’da yapılacak toplantıya Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun gideceğini açıkladı.