Ordu’da fındık hasadı başladı!

Fındık Hasadı Başladı: Üreticiler Erken Olgunlaşan Mahsulleri Topluyor

Karadeniz’de fındık hasat sezonu, 4 Ağustos’ta başladı. Altınordu ilçesi Saraycık, Turnasuyu ve Kayabaşı mahallelerinde ile Perşembe ilçesinin sahil kesimlerinde erken olgunlaşan mahsulleri toplamak için fındık bahçelerine giren üreticiler ve işçiler, yeni sezonun ilk hasadına başladılar.

Fındık işçisi Recep Kelem (28), hasadın ilk günü oldğu için bahçeye geldiklerini söyleyerek, “Bu iş yılda bir ay kadar sürüyor. Zaman zaman eğlenceli, zaman zaman zorlu bir süreç olabiliyor. Sabah erken kalkıyoruz, akşam 17.00’de işi bırakıyoruz. Herkese bol ve bereketli bir hasat diliyorum” dedi. Fındık işçisi Medine Karakılıç (55) ise “Dalda bir fındık bile kalsa, o dalı çekip fındığı almak zorundasın. Çok zorlu ve yorucu bir iş. Herkese bol kazançlı bir hasat sezonu diliyoruz. Bu yıl fındık miktarı neredeyse yok denecek kadar az. Kış burada çok ağır geçti. Nisan ayında yağan kar da her şeyi mahvetti. Umuyoruz ki gelecek yıl daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Hasadın yaklaşık bir ay süreceği Karadeniz’de, 2025 yılı fındık rekoltesi 64 bin 149 ton olarak açıklandı. 2024 yılında ise bu rakam 202 bin tondu.

Related Posts

Ünlü banka açıkladı: Altın yükselecek

Alım-satım yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatları geçen haftayı yüksek götürürken gelecek günlerde yönünün ne olacağı merak konusu. Küresel gerilimler başta olmak üzere piyasaların sarsıldığı dönemlerde güvenli liman …

Çoruh Elektrik’te ‘Kod 46’ ile işçi kıyımı: ‘Asıl hırsızlar emekçinin hakkını yiyenlerdir’

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’de işten çıkarılan işçiler, şirketin il müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Burada konuşan Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Uğur Ertürk, “Normalde Kod 46 ile işten çıkartılan, hırsızlıkla suçlanan arkadaşlarımız aslında hırsız değil. Asıl hırsız, arkamızda duran şirket. Emekçinin hakkını yiyen asıl hırsızlar onlardır” dedi.

ABD ile ticaret anlaşması AB için hangi riskleri barındırıyor?

AB, tarife geriliminde uzlaşı sağlanamamasının ve ABD’nin yüzde 30 veya üzerinde bir gümrük vergisi uygulamaya başlamasının karşılıklı ticareti imkansız hale getireceği için geri adım atmak zorunda kalarak, hafta sonu ABD ile bir çerçeve ticaret anlaşmasına vardı. Peki bu anlaşma AB ekonomisi için hangi riskleri barındırıyor?

Gayrimenkul sertifikasının borsadaki kodu belli oldu!

Gayrimenkul sertifikasının borsada hangi kodla olacağı açıklandı. Başakşehir’de yükselen Damla Kent projesine ait 1540 konut, gayrimenkul sertifikası modeliyle 4-8 Ağustos tarihlerinde borsada “DMLKT” koduyla yatırımcıyla buluşacak.

Kırsalda Genç Girişimcilik Destekleniyor

TOBB Malatya, genç girişimci Yasin Karadağ’ı destekleyerek kırsal kalkınmayı teşvik ediyor.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini revize etti

IMF, küresel ekonomiye dair temmuz raporunda Türkiye’nin 2025 yılı büyüme tahminini yüzde 2,7’den 3’e, 2026 için ise yüzde 3,2’den 3,3’e yükseltti.