Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

Pakistan Büyükelçiliği’nde Mango Festivali

Ankara’daki etkinlikte Pakistan mangoları tanıtıldı, diplomatik katılım sağlandı.

Motosiklet Kazasında 1 Ölü, 1 Yaralı

Uşak’ta refüje çarpan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi, bir yolcu yaralandı.

Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya’da Başladı

Sakarya’da düzenlenen Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda ilk gün yarışları tamamlandı.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye başvurusu reddedildi

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye edilmeleri için yapılan başvuru, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, tahliye başvurusunu reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesine bağlı birimlerdeki camilerin açılış töreninde konuştu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) ve bağlı birimlerinde yapımı tamamlanan 6 yeni caminin açılışını yaptı.

Hamileliğini ilaçla sonlandırmak isterken 400 bin lira ceza yedi

Gönyeli’de üç haftalık hamile olan Ukrayna uyruklu Anastasia Andrılasheva, düşük yapmak için ilaç kullandı. İki hafta sonra karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden genç kadının kan testinden uyuşturucu çıktı. Mahkemeye çıkarılan kadına 400 bin lira ceza kesildi.