“Mekanik ağrıların tedavisinde doğru teşhis büyük önem taşıyor”

Ağrı Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Önemli Uyarılar

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, ağrı tedavisinde yeni yöntemlerin ve yanlış uygulamaların potansiyel tehlikelerini vurguluyor. Dr. Özkoçak, “Ağrı, günlük yaşamı olumsuz etkileyen en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Nöropatik ya da mekanik kökenli ağrılar modern tıp teknikleriyle kontrol altına alınabilir. Özellikle mekanik ağrıların doğru teşhisi tedavi sürecinde kritik bir öneme sahiptir” diyor.

Detaylı bir muayenenin gerekliliğine değinen Dr. Özkoçak, tedavide kullanılan ileri teknoloji cihazlar hakkında bilgi veriyor: “Tedavilerde yüksek yoğunluklu robotik lazer tedavileri, elektromanyetik ve modern elektroterapi cihazları gibi son teknoloji ürünler yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu cihazlar geleneksel egzersizlerle birleştirildiğinde daha etkili sonuçlar elde edilir.”

“Ağrıyla Birlikte Kaynağını Ele Almak Önemli”

Tedaviye yanıt alamayan durumlarda alternatif yöntemlere başvurmanın gerekliliğini vurgulayan Dr. Özkoçak, “Bu yöntemler arasında ağrı mezoterapisi, nöralterapi, eklem tedavisi için kullanılan eksozom, kök hücre, PRP enjeksiyonları gibi uygulamalar yer almaktadır” diyor.

Ağrı tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çeken Dr. Özkoçak, “Ağrı semptomunu değil, kaynağıyla birlikte ele almak gereklidir. Doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle herkes ağrısız bir yaşamı hak eder” sözleriyle konuşmasını noktalıyor. (DHA)

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 22 ay sonra gelen faiz indirimi gazetelerde böyle yankılandı: Piyasalar rahatladı

TIKLAYIN – 2024 yılı Cumhurbaşkanı Erdoğan için nasıl geçti?

TIKLAYIN – Fatih Terim transferi “Merhaba İmparator” diye duyuruldu

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Asgari ücreti unutun, Kudüs’ün fethi yakın!

TIKLAYIN – Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi iddiası!

TIKLAYIN – Anket şirketleri yöneticileri yanıtladı: CHP neden oy kaybediyor?

TIKLAYIN – Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, ocakta sigara fiyatlarına gelecek zam tahminini açıkladı

Related Posts

10 aylık bebeğin nefes borusuna şeker ambalajı kaçtı: Operasyonla çıkarıldı

Batman’da, 10 aylık erkek bebek S.E.’nin nefes borusuna kaçan şeker ambalajı, operasyonla çıkarıldı.

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

30 dakikalık koşuya eşdeğer: Bu 10 dakikalık aktivite, 1 ayda 3 kilo vermenizi sağlıyor

Koşuya saatlerce vakit ayırmadan kilo vermek mümkün mü? Spor koçu Jean-Baptiste Kapoudjian’a göre bu kesinlikle mümkün! Yalnızca 10 dakikalık bir aktivite, 30 dakikalık koşuya eşdeğer etki yaratabiliyor ve düzenli uygulandığında, 1 ayda yaklaşık 3 kilo kaybına yardımcı olabiliyor. Kapoudjian, bu eğlenceli ve etkili egzersizin tüm vücudu çalıştırarak vücut şekillendirmeye ve kondisyon artırmaya katkı sağladığını belirtiyor.

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Tablet ve telefonla vakit geçirenlerde görülüyor

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.