Kaya’dan Oto Galericilere Tepki

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Araç Ticareti Yönetmeliğini Eleştirdi

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği hakkında endişelerini dile getirerek, “Bir kişinin araç satmak için ücretli ilan vermek zorunda olması adil mi?” şeklinde sorguladı.

Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 27 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan Ticaret Bakanlığı Yönetmeliği’ni eleştirdi.

Oto galerici esnafı için lise mezuniyet şartının getirilmesine dikkat çeken Kaya, “Lise mezunu olmayanların ticaret yapmasını engelleyen bu kural sektörü tekelleştirebilir. Bir kişinin milletvekili olması için lise mezunu olmasına gerek yokken, oto galeri işletmek için bu şartın aranması haksızlık. Özellikle Anadolu’da bu durum ciddi sorunlara yol açabilir.” şeklinde konuştu.

Sosyal medya üzerinden araç ilanı paylaşanların hesaplarının kapatıldığını belirten Kaya, “Sosyal medya hesaplarının kapatılması, oto galerileri tek bir platforma zorluyor ve bu da tekelleşmeyi artırıyor. Bu platformlar, yüksek ücretler talep ederek araç satışı yapmak isteyenleri zor durumda bırakıyor. Bir kişinin araç satmak için ücretli ilan vermesi gerçekten gerekli mi? İlan platformlarına mağaza açmak isteyen oto galericilere yüksek miktarlarda ücret talep edilmekte, galeri esnafı büyük zorluklar yaşamaktadır.”

Related Posts

Eylemcilerin teknesi Gazze’ye ilerliyor:”Hükümetlerimiz harekete geçmediği için buradayız”

Eylemcilerin teknesi Gazze’ye ilerliyor:”Hükümetlerimiz harekete geçmediği için buradayız”

Mansur Yavaş Ferdi Zeyrek’in ailesini ziyaret etti

Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi süren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için hastane önündeki nöbet sürüyor. Çok sayıda Manisalı, siyasiler hastaneye akın etti.

BBP Genel Başkanı Destici’den Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i telefonla arayarak, evinde geçirdiği kaza sonucu elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti. Zeyrek’in sağlık durumu hakkında bilgi alan Destici, Kurban Bayramı’nı da kutladı.

Resmi olarak duyuruldu: Hac’da hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı

İran devlet haber ajansı IRNA hac ibadetini gerçekleştirmeye giden 13 vatandaşının öldüğünü duyurdu. Ölümlerin sebebi olarak hac mevsiminde bölgede yaşanan yüksek hava sıcaklıkları işaret edildi. SICAKLIKLAR 47 DERECEYE ULAŞTI Ajans aracılığıyla …

AKP’den DEM Parti’ye bayram ziyareti

AKP Adıyaman Milletvekili Resul Kurt ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında DEM Parti’yi ziyaret etti. Ziyarette öne çıkan “Terörsüz Türkiye” adı verilen süreçle ilgili vurgular ve beklentiler oldu.

Yatağan’da kaybolan küçük Eylül Muğla’yı ayağa kaldırdı. bayramda çifte sevinç yaşadılar

Muğla’nın Yatağan ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Eylül Kapla Muğla ilini ayağa kaldırdı, minik Eylül bulunması ile büyük sevinç yaşandı.