Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden 24 Ülkeye Su Ürünleri İhracatı Yapıldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Karadeniz Bölgesi, su ürünleri ihracatıyla dikkat çekiyor. Yılın ilk çeyreğinde bölgeden 24 ülkeye dış satım gerçekleştirildi.

Ocak-mart döneminde Karadeniz’den 8,685 ton su ürünü ihraç edilerek, 62 milyon 66 bin 491 dolar gelir elde edildi. Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Birleşik Krallık, su ürünlerine en çok talep gösteren ülkeler oldu.

İlk çeyrekte Karadeniz’den, Rusya Federasyonu’na 25 milyon 683 bin 383 dolarlık, Yunanistan’a 10 milyon 48 bin 152 dolarlık ve Birleşik Krallık’a 7 milyon 176 bin 481 dolarlık su ürünü ihraç edildi.

Geçen yıldan farklı olarak, bu dönem Tayvan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Litvanya ve Endonezya’ya da su ürünü ihraç edildi.

“Katma Değeri Yüksek İhracat Önceliğimiz”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Karadeniz’den yapılan su ürünleri ihracatında artan bir ivme olduğunu belirtti. Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen 62 milyon dolarlık ihracat geliri, uluslararası pazardaki başarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kalyoncu, kaliteli üretimin ve pazarlama kabiliyetlerinin bu başarıdaki rolüne vurgu yaparak, gelecekte ürün çeşitliliğini artırarak ve katma değeri yüksek ihracata odaklanarak başarılarını sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı, şu ifadelerle devam etti: “Geleneksel pazarlarımızda daha fazla pay almayı ve yeni pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Uzak Doğu ve Amerika kıtası başta olmak üzere yeni pazarlarda kalıcı bir iz bırakma gayretindeyiz.”

Related Posts

Emeklilere promosyon sürprizi: Bankalar nisan ayı sonunda ne kadar ödüyor?

Bankalar, 2025 Nisan ayı itibarıyla emekli maaşı promosyonlarında cazip tekliflerle öne çıkıyor. Üç yıl boyunca aynı bankadan maaş almayı taahhüt eden emekliler, maaş tutarlarına göre değişen miktarlarda nakit promosyonlardan faydalanabiliyor. İşte bankaların güncel kampanyaları ve sundukları avantajlar…

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

Bakan Işıkhan duyurdu: Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında 9 bin kişi tarafından sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığını duyurdu. Işıkhan, 7 bin 400 kişi hakkında işlem başlatılarak, adreslerine gerekli tebligatların gönderildiğini duyururken, bu kişilere ödenen rakamların faiziyle geri alınması için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir