Kalın değil, ince ve kat kat giyinin! Kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneri

Kış Hastalıklarına Karşı 8 Önemli Öneri

1- Kalabalık ve Kapalı Ortamlardan Uzak Durun

Solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için kalabalık ve kapalı ortamlardan kaçının. Hava dolaşımının yetersiz olduğu yerlerde virüsler kolayca yayılabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca bulunduğunuz ortamı havalandırın.

2- İnce Ama Kat Kat Giyinin!

Kışın kalın giysiler yerine ince katmanlar halinde giyinerek terlemeyi ve vücut ısısının düşmesini engelleyin. Pamuklu ve hava geçiren kıyafetler tercih ederek vücudunuzu soğuktan koruyun.

3- Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Kışın sıvı ihtiyacınız azalsa da vücudunuzu korumak için yeterli su tüketmeye özen gösterin. Günlük su alımınızı 2-2.5 litre arasında tutun ve çorba, ayran gibi sıvıları da tüketmeyi unutmayın.

4- El Hijyenine Dikkat Edin

Hastalıkların bulaşmasının en önemli yollarından biri ellerdir. Toplu taşıma araçlarından sonra el hijyeninize dikkat edin ve el dezenfektanı kullanarak ellerinizi temiz tutun.

4- Uykunun Süresi ve Zamanlaması Önemli

Yeterli ve düzenli uyku bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. Geceleri erken saatlerde uyumaya özen gösterin ve en az 6-7 saat uyumaya gayret edin. Ayrıca C vitamini içeren besinleri tüketerek bağışıklık sisteminizi destekleyin.

8- Dinlenmeye Zaman Ayırın

Vücudunuzun kendini onarması için dinlenmeye zaman ayırın. Stres kontrolü sağlayarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Hareket etmek önemli olsa da aşırıya kaçmamaya dikkat edin ve düzenli olarak dinlenmeyi ihmal etmeyin.

Related Posts

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti. 

10 aylık bebeğin nefes borusuna şeker ambalajı kaçtı: Operasyonla çıkarıldı

Batman’da, 10 aylık erkek bebek S.E.’nin nefes borusuna kaçan şeker ambalajı, operasyonla çıkarıldı.