Kalın değil, ince ve kat kat giyinin! Kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneri

Kış Hastalıklarına Karşı 8 Önemli Öneri

1- Kalabalık ve Kapalı Ortamlardan Uzak Durun

Solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için kalabalık ve kapalı ortamlardan kaçının. Hava dolaşımının yetersiz olduğu yerlerde virüsler kolayca yayılabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca bulunduğunuz ortamı havalandırın.

2- İnce Ama Kat Kat Giyinin!

Kışın kalın giysiler yerine ince katmanlar halinde giyinerek terlemeyi ve vücut ısısının düşmesini engelleyin. Pamuklu ve hava geçiren kıyafetler tercih ederek vücudunuzu soğuktan koruyun.

3- Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Kışın sıvı ihtiyacınız azalsa da vücudunuzu korumak için yeterli su tüketmeye özen gösterin. Günlük su alımınızı 2-2.5 litre arasında tutun ve çorba, ayran gibi sıvıları da tüketmeyi unutmayın.

4- El Hijyenine Dikkat Edin

Hastalıkların bulaşmasının en önemli yollarından biri ellerdir. Toplu taşıma araçlarından sonra el hijyeninize dikkat edin ve el dezenfektanı kullanarak ellerinizi temiz tutun.

4- Uykunun Süresi ve Zamanlaması Önemli

Yeterli ve düzenli uyku bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. Geceleri erken saatlerde uyumaya özen gösterin ve en az 6-7 saat uyumaya gayret edin. Ayrıca C vitamini içeren besinleri tüketerek bağışıklık sisteminizi destekleyin.

8- Dinlenmeye Zaman Ayırın

Vücudunuzun kendini onarması için dinlenmeye zaman ayırın. Stres kontrolü sağlayarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Hareket etmek önemli olsa da aşırıya kaçmamaya dikkat edin ve düzenli olarak dinlenmeyi ihmal etmeyin.

Related Posts

Bayburt’ta kalp yetersizliğiyle 4 senedir mücadele eden hastaya şoklama özelliği bulunan kalp pili takıldı

Bayburt’ta 4 yıldır kalp yetersizliğiyle mücadele eden 57 yaşındaki bir hastaya, Uzm. Dr. Ali Can Özkan ve Anjiyografi Ünitesi ekibi tarafından, ani kalp durmalarına karşı koruma sağlayan şoklama özellikli kalp pili (ICD) başarıyla takıldı.

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, skolyozun yalnızca estetik değil, sağlık açısından da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Özkoçak, erken teşhisin cerrahiye gerek kalmadan tedavi şansı sunduğunu belirtti.

Felç riskinin en yüksek olduğu kan grubu açıklandı

Yeni bir genetik araştırma, A kan grubuna sahip bireylerin 60 yaşından önce felç geçirme riskinin diğer gruplara göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre O grubu bireyler ise daha düşük risk taşıyor.

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.