İsrail Hava Saldırısında Üç Türk İnşaat İşçisi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Hava Saldırısında Hayatını Kaybeden İnşaat İşçilerinin Aileleri Acı Haberi Bekliyor

İstanbul’dan Lübnan’a giden, oradan da İsrail sınırına geçmeye çalışan inşaat işçisi Sezer Özdemir (46), Çınar Alp Baydenk ve Hüseyin Kaya, Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail’in hava saldırısında hayatını kaybetti. Sezer Özdemir’in kardeşi Ayhan Özdemir, “Cenazemize en kısa zamanda kavuşmak istiyoruz” dedi.

Kırşehir’in Kaman ilçesinde yaşayan inşaat işçisi Sezer Özdemir, iş arkadaşları Çınar Alp Baydenk ve Hüseyin Kaya, bir süre önce çalıştıkları İsrail’de kalan alacağını almak için ülkeye gitmeye karar verdi. 3 iş arkadaşı, 9 Ocak’ta İstanbul Havalimanı’ndan Lübnan’a gitti. 11 Ocak’ta da Lübnan sınırından İsrail sınırına geçmeye çalışan 3 arkadaşın aileleriyle paylaştığı canlı konum bağlantısı kesildi. Sezer Özdemir, ailesine attığı en son WhatsApp yazışmasında, ‘Üstümüzde dronlar uçuşuyor, hakkımızda hayırlısı olsun’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Kaçak yollarla Lübnan’dan İsrail’e geçmeye çalışırken kendileriyle irtibat kesilen 3 vatandaşımızın, İsrail tarafından o bölgede düzenlenen bir hava saldırısı sonucunda hayatlarını kaybettikleri öğrenilmiştir. Merhum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Naaşların ülkemize en kısa sürede nakledilmesi için gerekli işlemler yürütülmektedir. Vatandaşlarımızın ölümüne neden olan bu hukuksuz saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Her vesileyle vurguladığımız üzere; İsrail, insan hayatını hiçe sayan ve bölgemizdeki gerilimi artıran, saldırgan politikalarına bir an önce son vermelidir” ifadelerine yer verildi.

‘Hiçbir Şeye Yetişemedik, Çok Üzgünüz’

Sezer Özdemir’in kardeşi Ayhan Özdemir, yaşadıklarını anlatarak, “Gerekli görüşmeleri yaparak söz verdiler. Cenazelerimizin en kısa zamanda teslim edileceğini söylediler. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. 3 cenazemize de en kısa zamanda kavuşmak istiyoruz. Kardeşime ‘Gitme’ dedim. 18 gün önce cumartesi günü akşam 21.30’dan sonra iletişim kesildi. Bir aydır haber alamıyorduk. Korkuyla bekliyorduk. Küçük kardeşime, ‘İsrail’e gittiğimi ağabeyime söylemeyin’ demiş. Attığı mesajlarda ‘Üzerimde dronlar uçuyor’ mesajını görünce ben korkmaya başlamıştım. Öldüğünü İsrail’deki kardeşimden ve bunları götüren kaçakçıdan öğrendik. Hiçbir şeye yetişemedik. Çok üzgünüz” diye konuştu.

Öte yandan, hayatını kaybeden 3 Türk’ün cenaze nakil işlemleri devam ediyor.

Haber-Kamera: Fahrettin TOKER/Kırşehir,

Related Posts

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’dan partisinin 24. kuruluş yıl dönümü değerlendirmesi Açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, “Eskiden bölgede birçok denklem kurulurdu, Türkiye’nin sonradan haberi olurdu.

Rusya’da fabrika yangını: en az 5 ölü

Rusya’da yerel yetkililer, bugün günü Rusya’nın batısındaki Ryazan bölgesinde bulunan bir fabrikada yangın çıktığını ve ilk belirlemelere göre en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yangında en az 70 kişi ise yaralandı. ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR …

Kötü koku gerçeği ortaya çıkardı: Antalya’da iş yerinde ölü bulundu

Antalya’da kendisinden haber alınamayan ve bir süredir iş yerini açmayan şahıs, kötü kokuların yayılmaya başlaması üzerine ölü olarak bulundu.

Gündemi allak bullak eden İBB iddiaları… Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik anlattı: ‘Borsa’ nasıl kuruldu

CHP’nin açıkladığı İBB Borsası belgeleri, geçmişte gündeme gelen FETÖ Borsa’sını hatırlattı. Bu isimle kitap yazan Gazeteci Can Özçelik, yargı borsasının nasıl işlediğini, FETÖ tutuklamalarındaki örneklerle anlattı.

Bowen: Netanyahu artık bölünmüş bir ülkeyi yönetiyor ve fay hatları uçurumlara dönüştü

Bowen: Netanyahu artık bölünmüş bir ülkeyi yönetiyor ve fay hatları uçurumlara dönüştü

Erdoğan, Rutte ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüştü.