Her sekiz çocuktan biri istismara uğruyor

Her Sekiz Çocuktan Biri İstismara Uğruyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda online istismar üzerine toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda bilgi veren Süleyman Demirel Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Okcu, internetteki üç tehlikeden birinin istismar olduğunu belirterek, şunları kaydetti;

Çocuğun çevrim içi istismarı tıpkı AIDS gibi, Covid-19 gibi küresel ve acil müdahale gerektiren bir halk sağlığı konumuna ulaşmış durumda. 2024’te çocuk cinsel istismarı internetteki en büyük 3 tehditten 1’i hâline geldi. TÜİK verilerine göre Türkiye’de internete ulaşan çocuk oranı yüzde 91,3, çocuklar internette iki saat ya da daha fazla süre geçiriyor ve yüzde 76’sının cep telefonu var

Her sekiz çocuktan birinin cinsel istismara uğradığını belirten Okcu, “Childlight Enstitüsünün paylaştığı rakamlara göre, 2023’te 157 farklı ülkede 36 milyon veri ile 125 akademik çalışma incelenmiş ve ortaya şu çıkmış: Son bir yılda 300 milyondan fazla çocuk çevrim içi cinsel istismar mağduru; bu, her 8 çocuktan 1’inin çevrim içi cinsel istismara maruz kalması anlamına geliyor. Her saniye internette bir istismar vakası rapor ediliyor. Çocukların yüzde 3,5’i çevrim içi cinsel şantaja maruz kalmış durumda. Çocuk cinsel istismarı ve tacizi piyasası var” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Veliaht Prens Bin Selman: ABD ile değeri 300 milyar doları aşan anlaşmalar imzaladık

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD ile 300 milyar doları aşan anlaşmalar imzaladıklarını duyurdu.

Trump: İstanbul’a Rubio gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’da yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmeleri için İstanbul’da yapılacak toplantıya Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun gideceğini açıkladı.

AKP’de bir istifa kararı daha

Osmaniye, Kadirli AKP ilçe Başkanı Hacı Mustafa Gök, görevinden istifa etti.

Yandaş yazar Fuat Uğur’dan dikkat çeken iddia: ‘FETÖ ve Adnan Oktar’ın ardından şimdi Süleymancılar sırada’

TV100 yazarı Fuat Uğur, son yazısında “FETÖ terör örgütü devlet tarafından yok edildi, Süleymancılar için de yolun sonu görünüyor” ifadelerini kullandı.

Satılığa çıkarılan evin içi ayı kaynıyor!

305 bin sterline satılığa çıkarılan bir evin içerisini görenler gözlerine inanamıyor. Dışarından sıradan gibi görünse de aslında durum öyle değil!

CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in X hesabı kapatıldı!

CHP Parti Meclisi Üyesi Berkay Gezgin’in X hesabı askıya alındı.