Gençlere sosyal medya düzenlemesi ne zaman olacak? Bakan Uraloğlu açıkladı

Bakan Uraloğlu: 2024, Ulaştırma İçin Dolu Dolu Bir Yıl Olacak

Bakan Uraloğlu, 2024’ün ulaştırma sektörü için oldukça verimli bir yıl olacağını belirterek, geçen yıl birçok projenin hizmete açıldığını söyledi.

Türkiye’de şu anda 13 bin 919 kilometrelik bir demir yolu ağı bulunduğunu vurgulayan Uraloğlu, bunun 2 bin 251 kilometrelik kısmının hızlı tren hatları olduğunu dile getirdi.

Uraloğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Halkalı-Kapıkule, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli gibi hızlı tren projelerinin devam ettiğini belirterek, ayrıca planlanan Kırıkkale-Çorum hızlı tren hattı projesinin ihalesinin yapıldığını ve Ankara-İstanbul süper hızlı treninin projesi üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Uraloğlu, Türkiye’nin Orta Koridor’un önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, ülkenin Irak’ın Fav Limanı’ndan başlayacak demir yolunun Avrupa’ya bağlanacağı güzergah üzerinde yer aldığını ifade etti.

Ülkenin Avrupa’ya demir yolu bağlantısını Marmaray vasıtasıyla sağladığını kaydeden Uraloğlu, Marmaray’da günlük 300 tren hareketi olduğunu ve 730 bin kişinin seyahat ettiğini belirtti. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yakınlarında çift hatlı bir demir yolu platformu bulunduğunu ve bu bölgede yüksek kapasiteli bir demir yolu projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.

“Irak Kısmı Projenin Tamamlanma Aşamasında”

Irak’ta Kalkınma Yolu’nun ilk fazının bu yıl devreye alınacağını açıklayan Uraloğlu, projenin Fav Limanı’ndan başlayıp Bağdat üzerinden Ovaköy Sınır Kapısı’na kadar uzanan 1200 kilometrelik bir demir ve kara yolunu, enerji nakil hatlarını ve iletişim hatlarını içereceğini belirtti. Projede Irak tarafının tamamlanma aşamasında olduğunu ve finansman görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Uraloğlu, Türkiye’de toplam 58 havalimanı bulunduğunu ve Yozgat ile Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının 2026’da bitirileceğini söyleyerek, ülkenin yakın ve orta vadeli havalimanı ihtiyacını karşılayacaklarını ve gerektiğinde yeni projeleri değerlendireceklerini ifade etti.

Ülkenin geçen yıl yurt dışı uçuşlarda 4 yeni lokasyon ekleyerek toplamda 349 noktaya ulaştığını belirten Uraloğlu, Türkiye’nin dünyanın en çok noktasına uçan ülkesi olduğunu ve 175 ülke ile havacılık anlaşması yaptıklarını paylaştı.

“USOM’daki Görevler Siber Güvenlik Başkanlığına Devredilecek”

Ülkenin haberleşme trafiğini yönetme ve siber güvenlik konularında görevleri bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinin (USOM) görevlerinin Siber Güvenlik Başkanlığı’na devredileceğini söyleyen Uraloğlu, BTK bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın Siber Güvenlik Başkanlığı ile ilişkilendirilmesine dair bir çalışma olmadığını, iletişim ve haberleşme görevlerine devam edeceklerini vurguladı.

16 yaş altındaki gençlere yönelik sosyal medya düzenlemesi konusunda da bilgi veren Uraloğlu, bu yaş grubunda siber güvenliği sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, 16 yaşın altındaki çocukların daha çok eğitim ve gelişime odaklanmasını amaçladıklarını ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Related Posts

2025 evde bakım maaşı ne kadar? Mayıs ayı evde bakım aylığı yattı mı?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine ödeniyor. Peki, 2025 evde bakım maaşı ne kadar? Mayıs ayı evde bakım aylığı yattı mı?

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Gram altın ne kadar oldu? Ne zaman alınmalı?

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen iki haftayı düşüşle geçiren altın, bu hafta toparlanmaya giderek 4 binin üzerinde seyretti. Altın bu …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir