Gazze’deki rehine-tutuklu takasında dördüncü tur | Hamas’tan iki ayrı noktada rehine takası; 3 İsrailli rehine daha serbest bırakılıyor!

T24 Dış Haberler

Gazze’de İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes ve rehine-tutuklu takası anlaşması kapsamında dördüncü tur rehine-tutuklu takası gerçekleşti. Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne ait araçlar, 2 İsrailli erkek rehineyi güney kenti Han Yunus’taki değişim noktasından teslim aldı. 3’üncü rehine de bir başka noktadan, Gazze şehrinden serbest bırakılmak üzere. 3 rehine karşılığında İsrail de 180’den fazla Filistinli mahkûmu serbest bırakacak. 

Gazze’nin güney kenti Han Yunus’un güneyinde 3 İsrailli erkek rehinenin serbest bırakılması töreni için silahlı ve maskeli Hamas militanları toplandı. Ayrıca Filistinliler de takası izlemek için bölgede bulundu. 

Kızılhaç yetkilileri, 34 yaşındaki Yarden Bibas ve 53 yaşındaki Ofer Kalderon‘u Han Yunus’taki takas noktasından teslim aldıktan sonra Hamas tarafından sunulan belgeleri imzaladı. Rehineleri taşıyan Kızılhaç araçları takas alanından ayrıldı. Takas, İsrail saldırısında öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar‘ın evinin yakınlarında gerçekleşti. İsrail Savunma Kuvvetleri, Kızılhaç’ın iki rehineyi teslim aldığını doğruladı. Rehineler Kızılhaç tarafından Gazze’deki İsrail güçlerine teslim edildi.

65 yaşındaki Amerikalı-İsrailli Keith Siegel‘ın da Gazze şehrinde ayrı bir törenle teslim edilmesi bekleniyor.


Ofer Kalderon

Rehinelerin güvenli bir şekilde ailelerine kavuşmalarının ardından Filistinli mahkûmlar da otobüslere bindirilerek Filistin topraklarına bırakılacak. İsrail, bugün serbest bırakılan 3 rehine karşılığında 180’den fazla Filistinli mahkûmu serbest bırakacak. 

Ayrıntılar gelecek… 

Hamas, serbest bırakacağı 3 rehinenin kimliğini açıklamıştı

Hamas, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının dördüncü tur rehine-tutuklu takasında hangi İsrailli rehineleri serbest bırakacağını açıklamıştı. Hamas Sözcüsü, İsrailli rehineler Ofer Calderon, Keith Siegel ve Yarden Bibas’ın cumartesi günü serbest bırakılacağını söylemişti.

54 yaşındaki Calderon ve iki çocuğu Erez ve Sahar, 7 Ekim’de Kibbutz Nir Oz’dan kaçırılmış ve çocukları son ateşkes sırasında serbest bırakılmıştı. 35 yaşındaki Bibas ise Kibbutz Nir Oz’dan kaçırılan eşi ve çocukları Şiri, Ariel ve Kfir’den ayrı bir yerden kaçırılmıştı. Hamas, Şiri ve iki çocuğun bir İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü iddia ediyor. Kuzey Carolina’da yaşayan 65 yaşındaki ABD vatandaşı Siegel da eşi Aviva ile birlikte Kibbutz Kfar Aza’dan kaçırılmıştı.

Related Posts

Pakistan Büyükelçiliği’nde Mango Festivali

Ankara’daki etkinlikte Pakistan mangoları tanıtıldı, diplomatik katılım sağlandı.

Motosiklet Kazasında 1 Ölü, 1 Yaralı

Uşak’ta refüje çarpan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi, bir yolcu yaralandı.

Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya’da Başladı

Sakarya’da düzenlenen Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda ilk gün yarışları tamamlandı.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye başvurusu reddedildi

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye edilmeleri için yapılan başvuru, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, tahliye başvurusunu reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesine bağlı birimlerdeki camilerin açılış töreninde konuştu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) ve bağlı birimlerinde yapımı tamamlanan 6 yeni caminin açılışını yaptı.

Hamileliğini ilaçla sonlandırmak isterken 400 bin lira ceza yedi

Gönyeli’de üç haftalık hamile olan Ukrayna uyruklu Anastasia Andrılasheva, düşük yapmak için ilaç kullandı. İki hafta sonra karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden genç kadının kan testinden uyuşturucu çıktı. Mahkemeye çıkarılan kadına 400 bin lira ceza kesildi.