Gazze’de Ağaç Dikme Girişimi

Fadıl Nebhan, Gazze’de Ağaç Dikme Girişimi Başlattı

Filistinli ziraat mühendisliği öğrencisi Fadıl Nebhan, Gazze Şeridi’nde yaşanan İsrail saldırıları sonucunda bitki örtüsünün büyük zarar görmesi üzerine Bureyc ve Nuseyrat mülteci kamplarında ağaç dikme girişiminde bulundu.

İsrail, 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı kapsamlı saldırılarla bölgede büyük yıkıma neden oldu. Bu saldırılar sonucunda tarım alanları ve bitki örtüsü de büyük hasar gördü ve on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Fadıl Nebhan, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek Gazze’yi canlandırmak ve yeniden imar etmek için ağaç dikme çağrısında bulundu. “Zeytin ve zahter burada kaldıkça biz de burada kalacağız” diyen Nebhan, bölgedeki tarım alanlarının tahrip edildiğini ve toprağın zararlı kimyasallara maruz kaldığını belirtti.

İsrail’in uzun süredir süren bombardımanları sona erdiğinde, Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için herkesin ağaç dikme girişimine destek olması gerektiğini vurgulayan Nebhan, “Herkes bir ağaç dikerse Gazze’yi yeniden ayağa kaldırabiliriz.” dedi.

Filistinli öğrenci, Gazze’de tarımsal alanın yüzde 90’ının yok olduğunu ve bölgede hiçbir ağacın kalmadığını aktararak, tarımın ve ağaçlandırmanın önemine dikkat çekti. İsrail ordusunun saldırıları sırasında Gazze’deki tarım alanlarının büyük zarara uğradığını ve birkaç yıl içinde tekrar verimli hale gelmesinin zor olabileceğini belirtti.

FAO verilerine göre Gazze’de zeytin üretimi ve tarım alanlarının yüzde 75’i zarar gördü veya yok oldu. Bu nedenle, çiftçilerin ve balıkçıların desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki tarım alanlarının yüzde 75’ini kullanılamaz hale getirdiğini açıkladı.

Related Posts

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’dan partisinin 24. kuruluş yıl dönümü değerlendirmesi Açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, “Eskiden bölgede birçok denklem kurulurdu, Türkiye’nin sonradan haberi olurdu.

Rusya’da fabrika yangını: en az 5 ölü

Rusya’da yerel yetkililer, bugün günü Rusya’nın batısındaki Ryazan bölgesinde bulunan bir fabrikada yangın çıktığını ve ilk belirlemelere göre en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yangında en az 70 kişi ise yaralandı. ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR …

Kötü koku gerçeği ortaya çıkardı: Antalya’da iş yerinde ölü bulundu

Antalya’da kendisinden haber alınamayan ve bir süredir iş yerini açmayan şahıs, kötü kokuların yayılmaya başlaması üzerine ölü olarak bulundu.

Gündemi allak bullak eden İBB iddiaları… Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik anlattı: ‘Borsa’ nasıl kuruldu

CHP’nin açıkladığı İBB Borsası belgeleri, geçmişte gündeme gelen FETÖ Borsa’sını hatırlattı. Bu isimle kitap yazan Gazeteci Can Özçelik, yargı borsasının nasıl işlediğini, FETÖ tutuklamalarındaki örneklerle anlattı.

Bowen: Netanyahu artık bölünmüş bir ülkeyi yönetiyor ve fay hatları uçurumlara dönüştü

Bowen: Netanyahu artık bölünmüş bir ülkeyi yönetiyor ve fay hatları uçurumlara dönüştü

Erdoğan, Rutte ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüştü.