CHP’li Ağbaba’dan Bakan Kurum’a: Muhalefete laf yetiştireceğinize Malatya’da konutları ve dükkanları yetiştirin

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’daki Yeniden İnşa Sürecini Eleştirdi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya şehir merkezindeki yeniden inşa sürecinin gecikmesine tepki göstererek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, “Muhalefete laf yetiştireceğinize, 3 yıldır teslim edemediğiniz konutları ve dükkanları yetiştirin” diyerek tepki gösterdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da deprem sonrası kurulan 27 bin 500 konteynerde 75 bin yurttaşın yaşadığını, 4 binden fazla esnafın 21 metrekarelik konteynerlerde yaşam ve ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirtti.

Türkiye’de “Yerinde Dönüşüm” projesi kapsamında ilk temelin Bakırcılar Çarşısı’nda 29 Temmuz 2023’te atıldığını hatırlatan Ağbaba, “Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Burası Malatya’nın kalbi. Şehrin kalbinin attığı bu bölgede biz bir an önce işe başlamalıyız diye düşündük. Şehir merkezlerindeki yerinde dönüşümü ve meydan projelerini ilk Malatya’dan başlatıyoruz’ ifadelerini kullanmıştı. İşyerlerinin temel atılmasının üzerinden 730 gün geçmesine rağmen Malatya şehir merkezinde bir esnaf bile işyerine taşınabilmiş değil. 3 yıldır 21 metrekarelik konteynerlerde ekmek parasının derdine düşmüş esnaflar sürecin daha fazla uzayacağı konusunda kaygılılar” dedi.

“Şehrin Ayağa Kalkması Gecikti”

Ağbaba, çarşı inşaatının yavaş ilerlemesinin ciddi sıkıntılar yarattığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“AKP Malatya milletvekillerinin farklı tarihler vererek çarşı projesi ile beklentileri farklı yönlere çektiğini görüyoruz. Vekillerden biri ‘Malatyalılar bilsin ki, deprem bölgesindeki şehirler arasında kent merkezini en erken teslim eden şehir Malatya olacak’ derken, diğer milletvekili ‘2025’in ilk çeyreğinde (nisan ortasında) teslim edilmesi planlanan bölümler genel toplam itibariyle bin 170 dükkan, 570 ofis, 94 konut olmak üzere bin 834 bağımsız bölüm teslim edilecek’ açıklamasını yapmıştı. 1 Mayıs’ta Malatya’yı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakırcılar Çarşısı’nda 5 bin 700 dükkan, ofis ve konutun inşasının temmuz ayı itibarıyla tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, ‘Tarihi Bakırcılar Çarşısı’yla birlikte Şire Pazarı’mızı, Kuyumcular Çarşı’mızı, Yüzüncü Yıl çarşılarını da yeniden hizmete açacak ve Malatyalı hemşerilerimize armağan edeceğiz’ demişti. Ancak geldiğimiz noktada sözlerin askıda kaldığını, belirtilen dükkanların teslim edilmediğini dolayısıyla şehrin ayağa kalmasının geciktiğini görüyoruz.”

“Beceriksizliklerini Örtmek İçin CHP’ye Yükleniyorlar”

Kurum’un beceriksizliğini örtmek için CHP’yi hedef alan açıklamalar yaptığını belirten Ağbaba, “Bakan partimize ve genel başkanımıza laf yetiştireceğine partisinin genel başkanının, kendisinin ve milletvekillerinin deprem bölgesi için verdiği sözleri hatırlayıp bu sözleri yerine getirsin. Bize laf yetiştireceğine 3 yıldır teslim edemedikleri konutları ve dükkanları yetiştirsin. Malatya’da halen 27 bin 500 konteynerde 75 bin depremzede yurttaşımız konteynerlerde yaşıyor. Malatya’da halen 4 binden fazla esnaf 21 metrekarelik konteynerlerde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bakan kendi beceriksizliklerini örtmek için muhalefete yükleniyor. Kusura bakmasınlar ama Malatyalılar 900 gündür çektikleri çileyi de AKP’yi ve Bakan Kurum’u da çok iyi biliyor” ifadesini kullandı. (ANKA)

Related Posts

Tatil için köye gitmiş: Freni çekilmeyen greyder, manzara izleyenlerin aracını uçuruma sürükledi

Kaza, dün saat 12.00 sıralarında Zara ilçesine bağlı Canova köyünde meydana geldi. Köy merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kızılçan Gölü çevresinde yapılan arazi toplulaştırması sırasında V.D. (54), kullandığı greyderi öğle yemeği yemek için park …

Konferans Ligi 2. eleme turunda rövanş heyecanı: Başakşehir tur için sahada

UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu rövanşında tam 50 maç oynanacak.

AKP’li Metiner’den yandaş medyaya gönderme

Eski AKP’li vekil Mehmet Metiner, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda dikkat çeken ifadeler kullandı. Metiner, yandaş medyanın olmadığı zamanlarda partinin daha güçlü olduğunu ima etti.

BM Önünde Filistin Yanlısı Protesto

New York’ta toplanan protestocular, Gazze için kalıcı ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu.

Özgür Özel’den orman yangınları tepkisi: ‘Yaşadığımız kriz milletin yanında olmayan devletsizlik krizidir’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarına karşı müdahalelerde yaşanan yetersizliğe tepki gösterdi. Özel, “Bu iktidarın yönettiği devlet, milleti yangında alevlerin arasında, depremde enkazın altında bırakıyor. Millet hakkını aradığında ise devlet milletin karşısına dikiliyor. Yaşadığımız kriz milletin yanında olmayan devletsizlik krizidir” dedi.

Ferdi Kadıoğlu 8 ay sonra sahada

Kasım ayından bu yana sahalardan uzak kalan Ferdi Kadıoğlu, uzun süren sakatlığının ardından sahalara döndü.