BM’den son dakika Gazze açıklaması: Son can damarları kesilmek üzere

BM Genel Sekreteri Gazze’deki İnsani Krizi Değerlendirdi

Birleşmiş Milletler (BM) sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter’in Gazze’deki son durumu değerlendiren açıklamalarını paylaştı.

Gazze’deki artan insani krize ilişkin endişelerini dile getiren Genel Sekreter Antonio Guterres, son günlerde yerlerinden edilen insanların barındığı alanlara ve gıda temin etmeye çalışan sivillere yönelik saldırılarda birçok Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti.


Guterres, sivillerin ölümünü kesin bir dille kınayarak, İsrail’in geçen hafta verdiği tahliye emirleri sonucunda 30 bin kişinin daha yerinden edildiğini belirtti.

Uluslararası hukuk kurallarının açık olduğunu vurgulayan Guterres, sivillerin korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirtti.


Gazze’ye uzun süredir yakıt girişi olmadığını ifade eden Genel Sekreter, “Gazze’de hayatta kalmayı sağlayan son can damarları kesilmek üzere.” uyarısında bulundu.

Guterres, acil bir şekilde yakıt sağlanmazsa kuvvetlerin duracağını, ambulansların yaralılara ve hastalara ulaşamayacağını ve suyun arıtılamayacağını belirtti.


Uzun süredir temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılan insanlara insani yardımların ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Guterres, BM’nin sivillere yardımı güvenli ve etkili bir şekilde ulaştırmak için planları olduğunu belirtti.

Genel Sekreter, tüm tarafların uluslararası hukuku saygıyla karşılaması ve acil bir ateşkes ilan edilmesi çağrısını yineledi.

Related Posts

Afganistan yönetimini tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya 2021’de Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban yönetimini resmen tanıyan ilk ülke oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Afganistan yönetimini resmen tanıdıklarını bildirdi. RUSYA AFGANİSTAN …

Deprem oldu, kitabı gündeme oturdu: 5 Temmuz’a dikkat!

Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki, 3 yıl önce yayımlanan kitabında 5 Temmuz 2025’i işaret ederek ülkede büyük bir deprem olacağını yazmıştı. Bu ‘öngörüsüne’ iki gün kala Japonya, 5.5’lik depremle sarsıldı. Tatsuki’nin kitabı, gündem oldu.

Havada korku dolu anlar: Yolcu uçağı Ankara’ya acil iniş yaptı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Air Arabia’ya ait Sharjah-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, motor arızası nedeniyle Ankara’ya acil iniş yaptı.

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliğini askıya aldı

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliğini askıya aldı

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.