BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yükseldi

BIST 100 Endeksi İlk Yarıyı Yükselişle Tamamladı

Günün ilk yarısında artan bir ivmeyle ilerleyen BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 9,92 puan ve yüzde 0,10 değer kazanarak 10.085,09 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi ise 44,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,14, holding endeksi ise yüzde 0,06 artış gösterdi.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,18’lik artışla finansal kiralama faktoring olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,91’lik düşüşle taş toprak sektörü oldu.

Global piyasalarda, ABD’nin gelecekteki ticari ve ekonomik politikalarının belirsizliği ve dünya ekonomilerindeki durgunluk endişeleriyle birlikte karmaşık bir seyir izlenirken, bu hafta odak noktası ABD’de açıklanacak istihdam verileri ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları oldu.

Analistler, öğleden sonra içerde reel efektif döviz kuru, dışarıda ise Almanya enflasyon verileri ve ABD’de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile fabrika ve dayanıklı mal siparişlerine odaklanılacağını belirtirken, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.150 ve 10.250 seviyelerinin direnç, 10.000 ve 9.900 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada ün kazanan Taşköprü sarımsağının tarlalardan toplanması için yoğun mesai harcanıyor. Kastamonu’da 5 bin ailenin geçim kaynağı olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 25 bin dekar alanda yetiştirilirken …

Alaattin Aktaş: Son 30 yılda en çok hangi yatırım aracı getiri sağladı?

Alaattin Aktaş: Son 30 yılda en çok hangi yatırım aracı getiri sağladı?

Motorin zammı tabelaya yansıdı!

Motorin zammı tabelaya yansıdı!

Kredi kartı kullananlar dikkat: Kişi sayısı 1 milyonu aştı!

Yüksek faiz oranları, özellikle kredi ve kredi kartı borçlularını zor durumda bırakıyor. Bu yılın ilk beş ayında yasal takibe girenlerin sayısında ciddi bir artış gözlemlendi. Borçları nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısı 1 milyonu geçti.

TMSF, HES Kablo ve Erciyes Çelik Halat ihalesini sonlandırdı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (HES Kablo) tamamı ve Erciyes Çelik Halat’ın yüzde 25’lik kısmı için açılan ihaleyi uygun teklif sunulmadığı için sonlandırdı.