Asya Borsalarında Pozitif Seyir: Çin’in Ekonomik Teşvikleri Etkili Oldu

Asya Borsaları, Çin’in Ekonomik Teşvikleriyle Pozitif Seyirde

Haberde, Asya borsalarının haftanın ilk işlem gününde olumlu bir seyir izlediği belirtiliyor. Küresel piyasalarda, ABD’de enflasyonun kontrol altında olduğunu gösteren verilerin yanı sıra Çin’in yeni ekonomik teşvikleriyle pozitif bir hava hakim.

Çin, küresel ekonomideki belirsizlikleri ve ABD’nin tarifelerinin etkilerini azaltmak amacıyla iç tüketimi güçlendirmeyi hedefleyen özel bir eylem planı açıkladı. Plan kapsamında, kentsel ve kırsal gelirlerin artırılması çağrısı yapıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi’nin açıklamasına göre, planın amacı tüketimi artırmak, iç talebi genişletmek ve geliri yükselterek tüketim kapasitesini iyileştirmek.

Çin’deki iç talebe ilişkin veriler ise olumlu sinyaller veriyor. Şubat ayında perakende satışlar yıllık bazda %4 artarak beklentilerin üzerine çıkarken, sanayi üretimi %5,9 yükseliş gösterdi.

Analistler, beklentilerin üzerinde artan perakende satışların ülke içindeki talebi desteklediğini belirterek, Çin ekonomisi için iç talebin artırılmasının önemli olduğunu vurguladılar.

Bu gelişmelerle Japonya’da Nikkei 225 endeksi %1 yükselirken Güney Kore’de Kospi endeksi %1,5 değer kazandı. Hong Kong’da Hang Seng endeksi %0,9 artışla, Çin’de Şanghay bileşik endeksi %0,2 primle işlem görüyor.

Hindistan’da Sensex endeksi ise %0,4 değer kazanarak 74.145 puanda seyrediyor. Asya borsalarındaki bu olumlu seyir, Çin’in ekonomik teşvikleriyle destekleniyor.

CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! Reklamdır
Kaynak: AA / Tunahan Kükürt – Ekonomi

Related Posts

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

ABD’de dayanıklı mal siparişleri martta attı

ABD’de dayanıklı mal siparişlerinin tutarı, martta yüzde 9,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan enflasyon ve faizlere ilişkin net mesaj

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Sıkı para politikası duruşuna ilişkin kararlılık, iç talebin yavaşlaması, Türk lirasındaki reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşme yoluyla dezenflasyon sürecini güçlendiriyor.” dedi.

Piyasalarda gün ortası 24 Nisan 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,27 değer kazanarak 9.336,89 puana çıktı.

Türkiye Elektrik Üretim ve Tüketim Verileri Açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 880 bin 398 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 885 bin 367 megavatsaat oldu. Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 42 bin 638 megavatsaatle 21.00’de, en düşük …

Fenerbahçe Maçı Biletleri Satışta

Gaziantep FK, Fenerbahçe maçı biletlerini satışa çıkardı. Fiyatlar 1.950 TL ile 4.000 TL arasında.