Amasya’da depremde ‘bina yıkıldı’ ihbarı asılsız çıktı

Amasya’da Asılsız Deprem İhbarı Yapan Şahsa İdari Para Cezası

Amasya’da dün meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından Taşova ilçesi Hacılar Meydanı Mahallesi’nde yıkılan bir binada mahsur kaldığı iddia edilen 3 kişiye yönelik yapılan ihbar asılsız çıktı.

Haberin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapıldığı belirtilen ihbar üzerine bölgeye intikal eden ekipler, yapılan inceleme sonucu ihbarın gerçek dışı olduğunu tespit etti.

Asılsız ihbarda bulunan şahsa İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevler Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri gereği 2.849 TL idari para cezası uygulandı.

Amasya Valiliği konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “13.04.2025 tarihinde Taşova ilçesinde meydana gelen deprem sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan bir vatandaşımızın asılsız ihbarda bulunduğu ve bu nedenle idari para cezası ile cezalandırıldığı” bilgisini paylaştı.


Related Posts

Pakistan Büyükelçiliği’nde Mango Festivali

Ankara’daki etkinlikte Pakistan mangoları tanıtıldı, diplomatik katılım sağlandı.

Motosiklet Kazasında 1 Ölü, 1 Yaralı

Uşak’ta refüje çarpan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi, bir yolcu yaralandı.

Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya’da Başladı

Sakarya’da düzenlenen Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda ilk gün yarışları tamamlandı.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye başvurusu reddedildi

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye edilmeleri için yapılan başvuru, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, tahliye başvurusunu reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesine bağlı birimlerdeki camilerin açılış töreninde konuştu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) ve bağlı birimlerinde yapımı tamamlanan 6 yeni caminin açılışını yaptı.

Hamileliğini ilaçla sonlandırmak isterken 400 bin lira ceza yedi

Gönyeli’de üç haftalık hamile olan Ukrayna uyruklu Anastasia Andrılasheva, düşük yapmak için ilaç kullandı. İki hafta sonra karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden genç kadının kan testinden uyuşturucu çıktı. Mahkemeye çıkarılan kadına 400 bin lira ceza kesildi.