ABD’de dış yardımlar durduruldu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı

ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAID tarafından finanse edilen dış yardımların tümü askıya alındı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, yardımların incelenmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki zorunluluk” olduğu vurgulanarak, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği önemle altı çizildi.

Trump’ın Kararname İmzalaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevine başladıktan hemen sonra dış yardımlara yönelik bir kararname imzaladığı biliniyor. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemeleri durduracağı, programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme süreci başlatıldığı ifade edilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsayan geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Sosyal medyada silah teşhirine eş zamanlı operasyon: 14 kişi gözaltına alındı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce sosyal medya üzerinden ateşli silahları teşhir ederek kamu düzenini tehdit eden paylaşımlar yapan şüpheliler tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Veliaht Prens Bin Selman: ABD ile değeri 300 milyar doları aşan anlaşmalar imzaladık

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD ile 300 milyar doları aşan anlaşmalar imzaladıklarını duyurdu.

Trump: İstanbul’a Rubio gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’da yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmeleri için İstanbul’da yapılacak toplantıya Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun gideceğini açıkladı.

AKP’de bir istifa kararı daha

Osmaniye, Kadirli AKP ilçe Başkanı Hacı Mustafa Gök, görevinden istifa etti.

Yandaş yazar Fuat Uğur’dan dikkat çeken iddia: ‘FETÖ ve Adnan Oktar’ın ardından şimdi Süleymancılar sırada’

TV100 yazarı Fuat Uğur, son yazısında “FETÖ terör örgütü devlet tarafından yok edildi, Süleymancılar için de yolun sonu görünüyor” ifadelerini kullandı.

Satılığa çıkarılan evin içi ayı kaynıyor!

305 bin sterline satılığa çıkarılan bir evin içerisini görenler gözlerine inanamıyor. Dışarından sıradan gibi görünse de aslında durum öyle değil!