Trump, Netanyahu’yla arasında geçen “Gazze” diyaloğunu anlattı

Trump, Netanyahu’yu Gazze Şeridi İçin Yardım Vermeye Zorladı

ABD Başkanı Donald Trump, Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hafta başında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine değindi. Netanyahu’yu, yıkıma uğramış Gazze Şeridi’ne yiyecek ve ilaç gönderilmesine izin vermesi için zorladığını söyleyen Trump, “Gazze konusu gündeme geldi ve ben de ‘Gazze’ye iyi davranmalıyız. O insanlar acı çekiyor’ dedim” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin yardım erişim noktalarının açılması konusunu gündeme getirip getirmediği sorusuna ise Trump, “Getiriyoruz. Bunu halledeceğiz. Çok büyük bir ilaç ve yiyecek ihtiyacı var.” şeklinde cevap verdi.

Netanyahu’nun nasıl yanıt verdiği sorusuna ise Trump, “Bu durumu olumlu karşıladı.” şeklinde cevap verdi.

Pakistan ve Hindistan Arasında Artan Gerilim

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginliğe de değinen Trump, her iki ülkenin liderlerini tanıdığını belirtti. “Bir şekilde bunu halledecekler. Pakistan ve Hindistan arasında büyük bir gerilim var, ancak her zaman vardı.” dedi.

Trump, her iki ülkenin liderleri ile iletişim kurup kurmayacağı sorusuna ise henüz yanıt vermedi.

Related Posts

Havada korku dolu anlar: Yolcu uçağı Ankara’ya acil iniş yaptı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Air Arabia’ya ait Sharjah-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, motor arızası nedeniyle Ankara’ya acil iniş yaptı.

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliğini askıya aldı

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliğini askıya aldı

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

AKP’den, Erdoğan’a “cuntacı” diyen Özgür Özel’e tepki

AKP’den, Erdoğan’a “cuntacı” diyen Özgür Özel’e tepki

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)