Diyarbakır’da ulaşımda yeni dönem

Diyarbakır’da Ulaşım Daire Başkanlığından Yeni Projeler

Diyarbakır’da Ulaşım Daire Başkanlığı, 8 aylık titiz çalışmaların ardından yurttaşların şehir merkezinden kırsal kesimlere kadar güvenli ve konforlu ulaşımını sağlayan bir dizi proje hayata geçirdi.

Yeni Otobüslerle Hizmette Yenilikler

İlk olarak, Trafik Kontrol Merkezi kurulması ve Akıllı Durak projesiyle önemli adımlar atıldı. Otobüs içi monitörlerin montajları tamamlanırken, kırsal durak ihalesi sonuçlandı. Halk otobüslerinin düzenlenmesiyle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda 14 yeni otobüs alındı. Ayrıca, otobüslerin bakımı ve onarımı da başarıyla tamamlandı.

Yol Güvenliği ve Yol Düzenlemeleri

Çeşitli ilçelerde yol çizgileri ve bisiklet yolları yapılarak halkın güvenli ulaşımı için önemli adımlar atıldı. Ayrıca, yol çizgileri boyama faaliyetleri kapsamında birçok ilçede çalışmalar tamamlandı ve yaya geçitleri ile otopark çizgileri belirlendi.

Trafik Akışı ve Güvenliği İçin Yapılan Çalışmalar

Kent genelinde trafik levhalarının yerleştirilmesi ve hız kesici kasislerin oluşturulmasıyla güvenli trafik akışı sağlandı. Ayrıca, sinyalizasyon sistemlerinde de önemli gelişmeler kaydedildi.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Ulaşım Dairesi Başkanı Temel Cengiz, önümüzdeki yıl için 51 yeni otobüs alımının planlandığını belirterek, halkın toplu ulaşım hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Hesabını ne zaman soracaksın?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullandı.

Irak’ta havalimanına füzeli saldırı

Irak’ın Kerkük kentindeki Uluslararası Kerkük Havalimanı’na 3 füzenin düştüğü, olayda 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Bingöl’de cinayet 20 yıl sonra aydınlandı

Bingöl’de 2005 yılında yeni doğan bir kız bebek ölüme terk edilmişti. Cinayet zanlıları 20 yıl sonra yakalandı.

Güney Afrika’da silahlı saldırı: 7 kişi öldü

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehri yakınlarında bir yerleşim yerine düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti