İngiltere’de lüks otelde yangın çıktı 100 kişi tahliye edildi! Tek ölen yok

Londra’nın merkezindeki Marylebone semtinde bulunan beş yıldızlı Chiltern Firehouse otelinde çıkan yangın, 100’den fazla misafirin tahliye edilmesine neden oldu. Yangın, 140 itfaiyecinin müdahalesiyle beş saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Londra İtfaiyesi, olayda yaralanan olmadığını açıklarken ekiplerin gece boyunca bölgede kalacağını duyurdu. Yangının otelin havalandırma sisteminde başladığı ve dört katlı binanın zemin katından çatıya yayıldığı belirtildi. İtfaiye ekipleri, ikinci ve üçüncü katlara sıçrayan alevlerin çevredeki binalara ulaşmasını engelledi.

Ünlülerin sıkça tercih ettiği otelin sahibi Andre Balazs, yangının nedeninin henüz bilinmediğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Pazar günü BAFTA ödül töreni için Netflix’in düzenleyeceği partiye ev sahipliği yapması planlanan otelin, ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağı açıklandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, itfaiyecilerin vinçle otelin üst katlarındaki alevlere müdahale ettiği görüldü. Yangını ilk fark edenlerden biri olan Guy Fischman, otelden yükselen dumanın sokağı kapladığını ve görüş mesafesini ciddi şekilde azalttığını söyledi.

DÜNYACA ÜNLÜ OYUNCULARIN UĞRAK YERDİ

Tarihi bir itfaiye istasyonunun yerine 2013 yılında otel olarak açılan Chiltern Firehouse, Dua Lipa, Lady Gaga, Tom Cruise ve Johnny Depp gibi ünlü isimleri ağırlamasıyla biliniyor.

Otel binasının da 30 yıl önce itfaiye istasyonu olarak kullanıldığı öğrenildi.

KARTALKAYA FACİASINDA 78 KİŞİ ÖLDÜ

Bolu Kartalkaya‘daki Grand Kartal Otel’deki 21 Ocak’taki yangın 11 saatte söndürüldü. Günlüğü kişi başı 30 bin lira civarındaki lüks otelde yangın söndürme tüpü bile olmadığı söylendi. Yangın alarmı sisteminin çalışmadığı da iddia edilen oteldeki faciada 36’sı çocuk 78 kişi vefat etmişti.

Related Posts

Barış Alper Yılmaz, Kayserispor-Galatasaray maçına dakikalar kala paylaştı: “Ayrılacak” deniyordu!

Galatasaray’dan ayrılmak istediği öne sürülen Barış Alper Yılmaz, Kayserispor maçına kısa bir süre kala paylaşım yaptı.

Eyüpsultan Pirinççi Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

İstanbul Valiliği, 5 bin kişiye hizmet verecek olan Eyüpsultan Pirinççi Aile Sağlığı Merkezi’ni açtı. Vali Davut Gül, İstanbul’da her aile hekiminin arkasında 2 bin 500 kişi olacak şekilde daha fazla Aile Sağlık Merkezi açmayı hedeflediklerini belirtti.

Urla’da Yağma ve Kurşunlama Olayına 4 Tutuklama

İzmir’in Urla ilçesindeki yağma ve iş yeri kurşunlaması olaylarına karışan 4 kişi tutuklandı.

Beykoz belediyesinin eski başkan yardımcıları cezaevinde evlendi

Beykoz Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Beylikdüzü’ndeki evinde gözaltına alınan eski Başkan Yardımcısı Fidan Gül ve Bilgehan Murat Miniç cezaevinde evlendi.

Ağrı’da Kaçak Kurbağa Operasyonu

Doğubayazıt’ta jandarma, kaçak avlanan 240 kg kurbağaya el koydu, sorumlulara ceza verildi.

Kayserispor Stadyumu Galatasaray Maçına Hazır

Kayserispor’un stadyumu, Galatasaray ile oynanacak maça hazırlık çalışmalarını tamamladı.