İSİG raporu: Ocak ayında en az 177 kişi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti

İSİG Meclisi, ocak ayına ilişkin İş Cinayeti Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, ocak ayında 177 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. İşkollarına göre ölümlerin yüzde 24’ü inşaat/yol, yüzde 16’sı taşımacılık, yüzde 13’ü tarım/orman, yüzde 10’u konaklama, yüzde 7’si ise ticaret/büro işkollarında yaşandı.

ANKA’nın aktardığına rapordaki ölüm sebeplerine göre iş cinayetlerinin yüzde 29’unun trafik servis kazası, yüzde 14’ünün ezilme, yüzde 13’ünün ise yüksekten düşmeden kaynaklı yaşandığı belirtildi. Hayatını kaybeden işçilerin 162’sini erkek işçiler, 15’ini kadınlar, 5’ini çocuklar, 13’ünü ise mülteci/göçmen işçiler oluşturdu.

İş cinayetleri yaş gruplarına göre incelendiğinde, 5-17 yaş arası 5 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 34 işçi, 30-49 yaş arası 67 işçi, 50-64 yaş arası 53 işçi, 65 yaş ve üstü 9 işçi ve yaşı bilinmeyen 9 işçi hayatını kaybetti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan kritik petrol senaryosu

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebindeki artışın bu yıl, 2020’deki Kovid-19 dönemi hariç tutulduğunda, 2009’dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada ün kazanan Taşköprü sarımsağının tarlalardan toplanması için yoğun mesai harcanıyor. Kastamonu’da 5 bin ailenin geçim kaynağı olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 25 bin dekar alanda yetiştirilirken …

Alaattin Aktaş: Son 30 yılda en çok hangi yatırım aracı getiri sağladı?

Alaattin Aktaş: Son 30 yılda en çok hangi yatırım aracı getiri sağladı?

Motorin zammı tabelaya yansıdı!

Motorin zammı tabelaya yansıdı!

Kredi kartı kullananlar dikkat: Kişi sayısı 1 milyonu aştı!

Yüksek faiz oranları, özellikle kredi ve kredi kartı borçlularını zor durumda bırakıyor. Bu yılın ilk beş ayında yasal takibe girenlerin sayısında ciddi bir artış gözlemlendi. Borçları nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısı 1 milyonu geçti.