Konya’daki çöken binada ölmüşlerdi: Kahreden detay ortaya çıktı

Konya’da Çöken 4 Katlı Binada Hayatını Kaybeden Çift Suriye’de Evlenmiş

Konya’da meydana gelen trajik olayda, çöken 4 katlı binada hayatını kaybeden Turki Muhammed ve eşi Emine Mustafa’nın 7 ay önce Suriye’de evlendikten sonra Türkiye’ye geldiği ortaya çıktı. Çiftin hemşehrisi Muhammed El Hüseyin, “Burada biraz çalışıp, para toplayıp, Suriye’ye geri dönmeyi düşünüyorlardı. Nasip olmadı” şeklinde konuştu.

Selçuklu ilçesi Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi’nde 24 Ocak’ta meydana gelen olayda, çöken 4 katlı binada enkaz altında kalan Suriye uyruklu Muhammed Cedan (24), amcası Halid El Cedan (55) ve kardeşi Ahmet Muhammed Cedan (23) sağ olarak kurtulurken, ağabeyi Turki Muhammed ve yengesi Emine Mustafa yaşamlarını yitirdi. Ölen çiftin cenazeleri Suriye’ye gönderildi. Kurtulanlardan 3 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Genç çiftin 7 ay önce evlendikleri belirlendi.

‘Bugüne Kadar Hiçbir Sorun Yoktu’

Olay günü binanın tahliye edilmesini sağlayan Ali El Hüseyin’in ağabeyi Muhammed El Hüseyin, “Olay günü binadaki birçok kişinin tahliye olmasını sağlayan Ali El Hüseyin, benim kardeşim. Benimle birlikte aynı evde yaşıyor. 6 yıldır bu binada oturuyorum. Bugüne kadar herhangi bir çatlaklık veya ses gibi hiçbir sorun yaşanmamıştı. O gün evde değildim. Bakkala gitmiştim. Kardeşim haber verdi. Geldim, ev yıkılmaya başlamıştı. Vefat edenler aynı aileden. Onlar 7 ay önce evlenmiş, aynı köydendik. Evlendikten sonra buraya gelmişlerdi. Burada biraz çalışıp, para toplayıp, Suriye’ye geri dönmeyi düşünüyorlardı. Nasip olmadı. Kurtulanlar da amcası ve kardeşleriydi. Onlar da 1 yıldır burada yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

Related Posts

O konuşmaya DEM Parti’den ilk yorum… Pervin Buldan’dan, Erdoğan’ın ‘AKP-MHP-DEM üçlüsü’ ifadesine yönelik açıklama: ‘Bu ittifak, süreç ittifakıdır’

DEM Parti İmralı Heyeti üyesi TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şimdi AK Parti, MHP, DEM en azından üçlü olarak bu yolu beraber yürüme kararı verdik” sözlerini, “Yanlış bir yere çekilmesin. Bu ittifak süreç ittifakıdır. Başka bir ittifak olarak algılanmamalı kesinlikle. Herkesin çizgisi ve gittiği yol bellidir” dedi.

Tutuklanan CHP’li Belediye Başkanları için Bodrum’un en güzel yerine Demokrasi v Özgürlük- zeytin ağacı dikilecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tutuklanan 15 CHP’li belediye başkanı için Belediye Meydanı’nda eylem ve basın açıklaması düzenlendi. Eyleme yanında 6 yaşındaki Zeytin ağacı ile gelen ilçe başkanı Tuna Işın “Bu zeytin ağacının her bir dalında bugün cezaevinde yatan demokrasi kahramanlarının isimleri yaşayacak. Son tutuklumuz cezaevinden çıktığı gün bu demokrasi ve özgürlük ağacını Bodrum’un en güzel yerine dikeceğiz” dedi.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

Trump’tan Kanada’ya yüzde 35 yeni gümrük vergisi kararı

Trump, bu kararın gerekçeleri arasında fentanil krizi, ticaret açığı ve Kanada’nın ABD ürünlerine yönelik yüksek tarifelerini gösterdi. “Amerika Birleşik Devletleri bu adımı atmak zorundadır” diyen Trump, vergilerin ilerleyen dönemlerde “yukarı ya da …

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

Önünü kestiği araçtan sürücüye kabusu yaşattı

Kırşehir’de, trafikte yol vermediği gerekçesiyle bir sürücünün önünü kesen kişi, araçtan inerek diğer sürücüyü darbetti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.