Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Zirveproduksiyon

Zirveproduksiyon haberleri ve gündem başlıkları

Zirveproduksiyon

Zirveproduksiyon haberleri ve gündem başlıkları

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Sağlık

79. Cannes Film Festivali: İnsanlığın Bin Yüzü

By Tolga Aydın
13 Mayıs 2026 2 Min Read
79. Cannes Film Festivali: İnsanlığın Bin Yüzü için yorumlar kapalı

79. Cannes Film Festivali, bu yıl Türk sinemasının resmi seçkilerde yer almamasıyla dikkat çekiyor. Ancak festival, açılış filmi, kırmızı halı etkinlikleri ve ülkelerin sinema endüstrisindeki görünürlük mücadelesi ile öne çıkıyor. Açılış filminin seçimi, zannedildiği kadar basit bir süreç değil. Hem yenilikçi olmamalı hem de çok yüzeysel kalmamalı. Festivalin sanat anlayışına uygun bir özgünlük taşırken, geniş kitleleri de etkileyebilmesi gerekiyor. Eğlendirici bir unsuru da barındırmalı, hoş anılar bırakabilmeli ve aynı zamanda büyük sinema endüstrisinin beklentilerini göz önüne alarak, yaratıcı sinemanın kıymetini vurgulamalıdır. Son 25 yılın açılış filmleri incelendiğinde, bu zıt özellikleri bir araya getirmenin ustalığında Woody Allen’ın öne çıktığı görülüyor. 2000’li yıllarda tam üç kez açılış filmlerinde yer alan Woody Allen, “Me Too” hareketi olmasaydı, bu alandaki rekorunu daha da güçlendirebilirdi.

Bu yılki açılış filmi, Pierre Salvadori’nin yönetmenliğinde, aşkın farklı yüzlerini derin bir şekilde ele alıyor. Film, 1920’lerde Paris’te yaşayan bir ressam ile onu temsil eden galericinin karmaşık ilişkilerini, zaman ve mekân ötesinde insanın gerçekleriyle harmanlayarak sunuyor. Bu masal, insanın sevilip nefret edilebilecek, kucaklanıp dışlanabilecek tüm yönlerini gözler önüne seriyor. Salvadori, karakterlerinin hem iyi hem de kötü yanlarını ustalıkla yansıtıyor.

Kırmızı halı etkinliklerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise, festivale katılanların arasında resmi davetlilerin yanı sıra kişisel hevesleri veya sponsor firmaların tanıtım amaçları doğrultusunda davet edilenlerin sayısının fazla olması. Ne yazık ki, bu yıl Türk sineması, festivalin “Eleştirmenlerin Haftası”, “Yönetmenlerin On Beş Günü” veya “Acid” gibi bağımsız bölümlerinde de temsil edilmiyor. Ancak, belirli kriterleri karşılayan herkes, Sinema Pazarı’na (Marché du Film) kayıt olup stant açabilir; filmlerini gösterebilir veya yeni projeleri için kaynak arayabilir. Cannes, çok yönlü ve büyük bir etkinlik; katılımcılar ihtiyaçlarına göre farklı deneyimler yaşayabiliyor. Kimi katılımcılar, bir film dahi izlemeyip sadece kırmızı halıda yer alırken, diğerleri günde dört veya beş film izleyerek etkinliği değerlendiriyor.

Varlık göstermek, bir hedefe ulaşmanın ilk adımıdır. Bunun ardından, sinema sektöründeki sivil toplum oluşumlarına yeterince özgürlük tanınmadıkça, tutarlı bir gelişim sağlamak zorlaşıyor. Türkiye, Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın öncülüğünde yapılan girişimlerle bu yıl da varlığını sürdürüyor. 15 Mayıs akşamı, festivalin simgelerinden olan Carlton otelinin girişindeki Türk lokantası “Rüya”da “Türkiye İnvites You” etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye standında ise, kokteyller ve buluşmalar düzenlenerek Türk sinemasının tanıtımına katkı sağlanacak. Temel hedef, yabancı yapımcıları Türkiye’nin doğal güzelliklerinde film çekmeye teşvik etmek olacak. Türkiye, güçlü altyapısı ve yetenekli teknik ekipleri ile bu potansiyeli gerçekleştirmek için hazır.

Author

Tolga Aydın

Follow Me
Other Articles
Previous

Havza’da Sel Nedeniyle Eğitimde Aksama

Next

İran’dan Dünyaya Çağrı: Ahlaki Cesaret Gösterin

SON YAZILAR

  • Çocukları astım ve alerjiden koruyan “çiftlik etkisinin” sırrı çözüldü
  • Satarken asla zarar ettirmeyen ikinci el araçlar
  • Sıfır araçların üzerine devrildi: 30 milyon liralık hasara yol açtı
  • YENİ Parti’ye katılımlar sürüyor: Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, CHP’den istifa etti
  • YENİ Parti, Melih Gökçek’in ‘bağış’ını iade etti: ‘Milletimizin helal bağışlarına haram karıştırmayız’
  • 10 kadından taciz iddiası
  • CHP Manisa İl Başkanlığı’nda kavga: 1 yaralı
  • CHP Bozdoğan’da toplu istifa: İlçe örgütü ve belediye meclis üyeleri partiden ayrıldı
  • Windows 11’de Yapay Zeka Modellerini Kaldırmak Mümkün Oluyor
  • Milletler Ligi’nde Filenin Efeleri’nin çeyrek finalde rakibi Slovenya!

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (997)
  • Ekonomi (103)
  • Haber (479)
  • Sağlık (115)
  • Teknoloji (58)
Copyright 2026 — Zirveproduksiyon. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
valorant hack buy